A Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet és segélyszállítmányt indít az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére

2006. Jun 22., szerző: Adminisztrátor

Értesülve az újabb erdélyi református falvakat ért árvízkárokról, a Magyar Református Szeretetszolgálat június 28-án segélyszállítmányt indít a Dorcas Segélyszervezet magyarországi kirendeltségével összefogva...

A szállítmányban elsősorban tartós élelmiszer, lakberendezési tárgyak és építési anyagok lesznek. A szállítmány értéke 8 millió forint. A szállítmány várhatóan 2000 bajba került ember számára jelent sürgős segítséget.
A szállítmány Kolozsvárra érkezik, ahol a Erdélyi Református Egyházkerület fogadja és szervezi annak a szétosztását az árvízkárosult megyékben (Hunyad, Maros). 
Arra kérünk minden testvérünket, hogy lehetőségeik szerint támogassák anyagilag a bajba került erdélyi testvéreinket. Ki szeretnénk venni a részünket a megrongálódott templomok és lakóházak javításához vagy újjáépítéséhez. Hálás szívvel köszönjük meg minden támogató eddigi felajánlásait!

Magyar Református Szeretetszolgálat
1146. Budapest. Hungária krt. 200.
Tel: 06-30-418-4100, 06-1-4600747, Fax: 06-1-4600748
E-mail: mrsz@zsinatiiroda.hu
Számlaszám: 11100104-19024031-58000009

Csak az marad meg, amit továbbadunk!

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább