Köszöntő

2005. Oct 23., szerző: Adminisztrátor

Köszöntöm a kedves látogatókat a Tiszáninneni Református Egyházkerület Portálján!

Örömmel közölhetem, amiről most már a saját szemével is meggyőződhet a tisztelt látogató, hogy elkészült az egyházkerület hivatalos weboldala. A portál elkészülését hosszas előkészületek előzték meg annak érdekében, hogy ne csak statikus információkat hordozó ritkán látogatott honlap legyen, hanem folyamatosan frissülő információs portál, melyet minden regisztrált felhasználó tulajdonképpen szabadon szerkeszthet. A regisztrációhoz nem kell más, mint a főoldalon a jobb felső sarokban a „regisztráció” gombra kattintva a kért adatokat megadni, majd az e-mailben megkapott jelszóval már be is lehet lépni. Fontos lehet ez a regisztráció, hiszen a portál puszta látogatásán és böngészésén túl a regisztrált felhasználónak az alábbi lehetőségek nyílnak meg:

Az aktualitások (hírek, programajánló, sajtófigyelő, pályázatok) közé minden regisztrált felhasználónak lehetősége van gyülekezete, intézménye, ifjúsági csoportja, vagy más közössége híreinek, programajánlóinak beküldésére (hírek rovatban a fejléc alatti gomb – hír beküldése).
Akiknek több lehetősége van akár az írott sajtóban, akár az elektronikus hírcsatornákon keresztül tájékozódni, tőlük a sajtófigyelőben várjuk a reformátusokra, hitünkre, vagy egyházunkra vonatkozó híreket, érdekességeket (hasonlóan a hír beküldéséhez).
Lesznek olyanok, akik a pályázati lehetőségekről tudnak majd többet, mint az átlagos felhasználók, tőlük a „pályázatok” menüpontban várunk majd több információt.
Az aktualitások bármely híréhez indíthatunk fórumtémákat, illetve saját érdekélődési körünknek megfelelő új témákat is indíthatunk. Csak regisztrált felhasználó szólhat hozzá a meglévő fórumtémákhoz is, továbbá betekintés nyerhet a folyamatban lévő szavazások állásába is.
Röviden összefoglalva minden regisztrált felhasználó tulajdonképpen együtt szerkeszti a portált, mely a leggyorsabb információcserére ad lehetőséget a kerületen belül. Reméljük, minél többen fel fogják ismerni, hogy mekkora lehetőség adatik így a portálon keresztül egyházkerületünk számára. Minél többen ismerik fel az ebben rejlő információs lehetőségeket, annál élőbbé, érdekesebbé és használhatóbbá válik kerületünk portálja nemcsak számunkra, hanem a nagyvilág számára is.
Röviden szólok még a tervekről. A portál megvalósulása két fázisból áll. A jelenlegi állapot az első fázis megvalósulását tükrözi. A második fázisban lehetőség lesz kerületünk minden gyülekezetének, intézményének és szervezeti egységének megszerkeszteni a saját honlapját, a weboldal saját varázslóprogramjának segítségével (nem igényel tehát szaktudást). Lehetőség lesz hirdetések, apróhirdetések feladására, böngészésére, és növekszik az egyházkerületi hivatalos dokumentumok, adatlapok közreadásának is lehetősége.
Örömmel ajánlom így kerületünk minden lelkipásztorának, gyülekezeti tagjának, ifisének, vagy a puszta érdeklődőnek, szerkesszük együtt a www.reformatus-tiszaninnen.hu-t.

Üdvözlettel,

Rácsok András

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ezért örül a szívem, és ujjong a nyelvem, és még testem is reménységben fog nyugodni, mert nem hagyod lelkemet a holtak hazájában, nem engeded, hogy Szented elmúlást lásson. ApCsel 2,26-27

Bír 20,1–28

A közösség egy tagját ért sérelem az egész közösséget érinti. A szolidaritás nem passzív együttérzés csupán, hanem aktív kiállás a segítségre szoruló mellett. 

tovább

(16) „…ez az, amiről Jóel így prófétált…” (Apostolok cselekedetei 2,14–28)

AZ IGEHIRDETÉSRŐL.

– 1. A mi Urunk is textust vett fel beszédéhez a szent könyvekből, amikor a názáreti zsinagógában prédikált, majd ezt alkalmazta a mára, mégpedig magára alkalmazta azt a mában (Lukács 4,15–17). 

tovább

LUKÁCS 10,3–12 - Egyenes beszéd

Jézus „munkautasítását” minden pedagógus példának tekinthetné: világosan és egyértelműen fogalmaz. Részletes, de nem ragozza túl, rövid, egyértelmű szavakat használ. 

tovább

2018. július 20.

„...de nem leszek a terhetekre.” (2Kor 12:14b)

tovább

Victorinus: Jézus

Jézus nem korlát, nem gúzs, nem sorompó.

Nem börtöne a szabad gondolatnak,

Hol ablaktalan, fekete falak közt

szárnya törik a felcsillanó napnak.

 

tovább