Újra játszuk az "Amália árnyszínházát"!

2005. Nov 23., szerző: Adminisztrátor

A tavaly karácsonyi előadás sikere nem múlt el nyomtalanul a 2005. év során sem, mert a Máon Református Szeretetotthon MAGVETŐ DRÁMACSOPORTJA egyre több felkérést kap a darab eljátszását illetően.

 

A színdarab egy olyan idős hölgyről szól, aki sokáig magányosan élt, mert bezárták azt a színházat, ahol eddig dolgozott.
Egy napon azonban szintén magányos árnyak keresik fel, és arra kérik őt, hogy fogadja be őket.

Amália kisasszony sokat mesél nekik a színházi életről, ahol régebben dolgozott.
Az árnyak nagyon megkedvelik a kicsi, öreg Amália kisasszonyt, és  megkérik, hogy tanítsa meg nekik a különféle színdarabokat, melyeket ők szívesen eljátszanának.
Így megalakul AMÁLIA ÁRNYSZÍNHÁZA, amely faluról falura, városról városra jár, bemutatva azokat a darabokat, amik Amália számára olyan kedvesek voltak egykor.

Végül jó szívének köszönhetően egy sötét árnyat - a halál árnyékát - is befogadja Amália, aki elviszi őt és árnyait a MENNYEKNEK ORSZÁGÁBA.
Az árnyak így végleg haza érkeznek, nem kell többé mindenfelé bolyonganiuk.  Egy csodálatos palotához kísérik Amáliát, amely a legszebb, és a legpompásabb színház. A bejárat felett arany betűkkel ez áll: AMÁLIA FÉNYSZÍNPADA.

És azóta ott játszanak az angyaloknak, az emberi sorsokról, a költők emelkedett szavaival, és megmutatják, hogy micsoda nyomorúságos és nagyszerű, milyen szomorú és mulatságos dolog embernek lenni, és a földön lakni.

 Fellépéseink láthatóak voltak A miskolci Ifjúsági és Szabadidő Házban, a görömbölyi Görög Katolikus Jótékonysági bálon, a Nemesbikki Református Idősek Otthonában.

A jövőben:

látható előadásunk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ezért örül a szívem, és ujjong a nyelvem, és még testem is reménységben fog nyugodni, mert nem hagyod lelkemet a holtak hazájában, nem engeded, hogy Szented elmúlást lásson. ApCsel 2,26-27

Bír 20,1–28

A közösség egy tagját ért sérelem az egész közösséget érinti. A szolidaritás nem passzív együttérzés csupán, hanem aktív kiállás a segítségre szoruló mellett. 

tovább

(16) „…ez az, amiről Jóel így prófétált…” (Apostolok cselekedetei 2,14–28)

AZ IGEHIRDETÉSRŐL.

– 1. A mi Urunk is textust vett fel beszédéhez a szent könyvekből, amikor a názáreti zsinagógában prédikált, majd ezt alkalmazta a mára, mégpedig magára alkalmazta azt a mában (Lukács 4,15–17). 

tovább

LUKÁCS 10,3–12 - Egyenes beszéd

Jézus „munkautasítását” minden pedagógus példának tekinthetné: világosan és egyértelműen fogalmaz. Részletes, de nem ragozza túl, rövid, egyértelmű szavakat használ. 

tovább

2018. július 20.

„...de nem leszek a terhetekre.” (2Kor 12:14b)

tovább

Victorinus: Jézus

Jézus nem korlát, nem gúzs, nem sorompó.

Nem börtöne a szabad gondolatnak,

Hol ablaktalan, fekete falak közt

szárnya törik a felcsillanó napnak.

 

tovább