Újra játszuk az "Amália árnyszínházát"!

2005. Nov 23., szerző: Adminisztrátor

A tavaly karácsonyi előadás sikere nem múlt el nyomtalanul a 2005. év során sem, mert a Máon Református Szeretetotthon MAGVETŐ DRÁMACSOPORTJA egyre több felkérést kap a darab eljátszását illetően.

 

A színdarab egy olyan idős hölgyről szól, aki sokáig magányosan élt, mert bezárták azt a színházat, ahol eddig dolgozott.
Egy napon azonban szintén magányos árnyak keresik fel, és arra kérik őt, hogy fogadja be őket.

Amália kisasszony sokat mesél nekik a színházi életről, ahol régebben dolgozott.
Az árnyak nagyon megkedvelik a kicsi, öreg Amália kisasszonyt, és  megkérik, hogy tanítsa meg nekik a különféle színdarabokat, melyeket ők szívesen eljátszanának.
Így megalakul AMÁLIA ÁRNYSZÍNHÁZA, amely faluról falura, városról városra jár, bemutatva azokat a darabokat, amik Amália számára olyan kedvesek voltak egykor.

Végül jó szívének köszönhetően egy sötét árnyat - a halál árnyékát - is befogadja Amália, aki elviszi őt és árnyait a MENNYEKNEK ORSZÁGÁBA.
Az árnyak így végleg haza érkeznek, nem kell többé mindenfelé bolyonganiuk.  Egy csodálatos palotához kísérik Amáliát, amely a legszebb, és a legpompásabb színház. A bejárat felett arany betűkkel ez áll: AMÁLIA FÉNYSZÍNPADA.

És azóta ott játszanak az angyaloknak, az emberi sorsokról, a költők emelkedett szavaival, és megmutatják, hogy micsoda nyomorúságos és nagyszerű, milyen szomorú és mulatságos dolog embernek lenni, és a földön lakni.

 Fellépéseink láthatóak voltak A miskolci Ifjúsági és Szabadidő Házban, a görömbölyi Görög Katolikus Jótékonysági bálon, a Nemesbikki Református Idősek Otthonában.

A jövőben:

látható előadásunk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Tartsátok meg, és teljesítsétek azt, amit Istenetek, az ÚR, megparancsolt nektek, ne térjetek el attól se jobbra, se balra. 5Móz 5,32

5Móz 5,22–33

„Ezeket az igéket mondta el az Úr nektek, az egész gyülekezetnek...” (22). Isten beszél. Meg akar szólítani bennünket is, a mai gyülekezetek tagjait: „...életben maradhat az ember, ha Isten beszél hozzá” (24). 

tovább

(2) „…hirdette nekik az Igét.” (Márk 2,1–12)

JÉZUS HIRDETI AZ IGÉT.

– 1. Jézus gyakran elrejtőzik. Márk evangéliumának kulcsa a „messiási titok”: addig ne szóljanak róla, amíg a kereszten és utána nyilvánvaló nem lesz, hogy ki is Ő valójában. 

tovább

2 SÁMUEL 11,1–13 - Eltussolási kísérlet

Mialatt rotyogott az étel a tűzhelyen, még gyorsan kipakoltam a mosogatógépet. A rádióból hangzó zene jó hangulatot teremtett, és feltöltött energiával. Hirtelen csörömpölés törte meg az idillt – upsz, ez a férjem bögréje volt! 

tovább

2018. május 20.

Ki nekem a Szentlélek?

“…és én kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek, hogy veletek maradjon mindörökké” (Jn 14:16)

tovább

Balog Miklós: Himnusz a Szentlélekhez

Ki hajdan ősvizek felett lebegtél
a mindenség kavargó káoszán,
Te látomás a próféták szemében,
ajkán ítélet, szívén szent remény,
dicsőség néked áldott Harmadik!

Ki Megváltónk formáltad földi testté,
hogy Benne leljünk égi életet,
örök vonzásoddal Hozzá vezettél,
Te adsz hitet nekem s növekedést.
Megszentelő munkád magasztalom!

tovább