Újra játszuk az "Amália árnyszínházát"!

2005. Nov 23., szerző: Adminisztrátor

A tavaly karácsonyi előadás sikere nem múlt el nyomtalanul a 2005. év során sem, mert a Máon Református Szeretetotthon MAGVETŐ DRÁMACSOPORTJA egyre több felkérést kap a darab eljátszását illetően.

 

A színdarab egy olyan idős hölgyről szól, aki sokáig magányosan élt, mert bezárták azt a színházat, ahol eddig dolgozott.
Egy napon azonban szintén magányos árnyak keresik fel, és arra kérik őt, hogy fogadja be őket.

Amália kisasszony sokat mesél nekik a színházi életről, ahol régebben dolgozott.
Az árnyak nagyon megkedvelik a kicsi, öreg Amália kisasszonyt, és  megkérik, hogy tanítsa meg nekik a különféle színdarabokat, melyeket ők szívesen eljátszanának.
Így megalakul AMÁLIA ÁRNYSZÍNHÁZA, amely faluról falura, városról városra jár, bemutatva azokat a darabokat, amik Amália számára olyan kedvesek voltak egykor.

Végül jó szívének köszönhetően egy sötét árnyat - a halál árnyékát - is befogadja Amália, aki elviszi őt és árnyait a MENNYEKNEK ORSZÁGÁBA.
Az árnyak így végleg haza érkeznek, nem kell többé mindenfelé bolyonganiuk.  Egy csodálatos palotához kísérik Amáliát, amely a legszebb, és a legpompásabb színház. A bejárat felett arany betűkkel ez áll: AMÁLIA FÉNYSZÍNPADA.

És azóta ott játszanak az angyaloknak, az emberi sorsokról, a költők emelkedett szavaival, és megmutatják, hogy micsoda nyomorúságos és nagyszerű, milyen szomorú és mulatságos dolog embernek lenni, és a földön lakni.

 Fellépéseink láthatóak voltak A miskolci Ifjúsági és Szabadidő Házban, a görömbölyi Görög Katolikus Jótékonysági bálon, a Nemesbikki Református Idősek Otthonában.

A jövőben:

látható előadásunk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az igazságra és csakis az igazságra törekedj, hogy életben maradj, és megtarthasd birtokodban azt a földet, amelyet Istened, az Úr ad neked. 5Móz 16,20

1Móz 30,1–24

Isten Jákób számára elkészített áldásai megsokszorozódtak, hiszen nemcsak Lea és Ráhel, hanem Bilha és Zilpa életében is áldássá lettek. 

tovább

(32) „…felnő és nagyobb lesz minden veteménynél…” (Márk 4,30–34)

KICSI KEZDET, ÁLDOTT BETELJESEDÉS.

– 1. Jézus példázatban szólt tanítványaihoz (30). Őnekik Jézus meg is magyarázta a képet, a történetet, ezáltal pontosan megértették a példázatot, az pedig még inkább megvilágította számukra Jézus igehirdetésének üzenetét (33–34).

tovább

LUKÁCS 11,9–13 - Isten Lelke gondoskodik a sikeres kommunikációról

Isten akkor nem utasít el kéréseket? Ez nem túlzás? Hányszor éltem már meg, hogy Isten mintha nem hallotta volna meg a kéréseimet. Ezért csalódott voltam. De ezekben a helyzetekben mindig növekedtem a hitben. 

tovább

2017. június 1. csütörtök

Hogyan legeltet Isten?

Én legeltetem juhaimat, és én keresek nekik pihenőhelyet - így szól az én Uram, az ÚR. Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell. (Ez 34,15-16)

tovább

Nádasdi Éva: Zsoltár

Tele van az élet jóval: kenyérrel, tisztával, sóval.

Adjál, Uram, menedéket, adjál, Uram, tisztább létet.
Adjál, Uram, nyugodalmat, vándornak, hogy vándorolhat,
éhezőnek adjál étket, s töröljél el minden vétket.

tovább