eReformatika Napok II.

2006. Jul 04., szerző: Adminisztrátor

Örömmel számolunk be arról, hogy a Beregdarócon megrendezett Protestáns média napok során készített anyagaikkal kerületünk mindkét csapata kimagasló sikert ért el!

Gratulálunk! Olvassa Tovább!

Örömmel számolunk be arról, hogy a Beregdarócon megrendezett Protestáns média napok során készített anyagaikkal kerületünk mindkét csapata kimagasló sikert ért el!

Ebben az esetben nem elcsépelt szófordulat az, hogy az eredményeket „rendkívül erős mezőnyben érték el”, mert olyan csapatokkal szemben kellett teljesítményt felmutatni, mint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola médiaszakos hallgatóinak csapata – természetesen nekik is gratulálunk kiváló sikereikért.

A résztvevők többévi munkáját és az intézmények támogatását elismerve, egyházkerületünk vezetése külön is díjazta a csapatokat.

A Lévay József Református Gimnázium diákjai rádiós alkotásukkal az Európa Rádió Különdíját nyerték el. A csapat tagjai:

Balla Marianna

Csobaj Péter

Leidger Dániel

Szentirmai Tamás

Vályi Beáta


 

A kerület ajándéka: Nikon Coolpix 5700 digitális fényképezőgép, kiegészítő objektívekkel.


 

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatói filmes alkotásukkal a Protestáns Újságírók Szövetségének Különdíjával távozhatott. A csapat tagjai:

Blaner András

Bodnár Zsolt

Dancs Róbert

Nagy Péter

Papp Szabolcs

Szimkovics Tibor


 

Ajándékuk: Videovágásra alkalmas Apple PowerBook G3 notebook kiegészítőkkel, amely a teológia médiakörének használatába kerül.


 

Az egyházkerület díjait Csomós József püspök adta át július elsején Sárospatakon, a Teológia ünnepélyes tanévzárójának alkalmával.

Ezek az eredmények nem „l'art pour l'art” jöttek létre: a Lévaysokra komolyan számít az Európa Rádió szerkesztősége az ifjúsági műsorok területén; az SRTA videós csapatára pedig a kerületi és egyházmegyei események megörökítése vár.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Ki is volna a mi reménységünk vagy örömünk, koronánk és dicsőségünk, ha nem ti? 1Thessz 2,19

1Thessz 2,17–20

A személyes találkozás vágya jelenik meg ezekben a sorokban. Démoni, sötét erők akadályozták az apostolt ebben, de az örömhír az, hogy Jézus mindennél erősebb! 

tovább

(13) „Meddig tart…” (Dániel 8,1–14)

A szorongatott jelenből tekint vissza Dániel próféta, a jelen (Kr. e. 168–165) több százéves előzményeire, amelyben világbirodalmak falták fel egymást, és gyalázták Isten népét. A látomás egyes elemeinek jelentései megegyeznek a korábbi látomáséval, ott ezt már értelmeztük (1–12). Holnap is sorra kerül ezek magyarázata.

 

tovább

EZÉKIEL 34,1-10 - Isten látja!

A következő „pásztoros fejezet” jól érthető. Hiszen a pásztor és a nyáj képe még ma is nagyon kézenfekvő. Mire van szükségük a juhoknak ahhoz, hogy jól legyenek, és milyen képességekkel rendelkezzen egy jó pásztor?

tovább

2017. november 15. szerda

Láthatatlan kapcsolat

Minden szőlővesszőt, amely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

 

tovább

Gerő Sándor: Emberi sors

Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
…Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.

tovább