eReformatika Napok II.

2006. Jul 04., szerző: Adminisztrátor

Örömmel számolunk be arról, hogy a Beregdarócon megrendezett Protestáns média napok során készített anyagaikkal kerületünk mindkét csapata kimagasló sikert ért el!

Gratulálunk! Olvassa Tovább!

Örömmel számolunk be arról, hogy a Beregdarócon megrendezett Protestáns média napok során készített anyagaikkal kerületünk mindkét csapata kimagasló sikert ért el!

Ebben az esetben nem elcsépelt szófordulat az, hogy az eredményeket „rendkívül erős mezőnyben érték el”, mert olyan csapatokkal szemben kellett teljesítményt felmutatni, mint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola médiaszakos hallgatóinak csapata – természetesen nekik is gratulálunk kiváló sikereikért.

A résztvevők többévi munkáját és az intézmények támogatását elismerve, egyházkerületünk vezetése külön is díjazta a csapatokat.

A Lévay József Református Gimnázium diákjai rádiós alkotásukkal az Európa Rádió Különdíját nyerték el. A csapat tagjai:

Balla Marianna

Csobaj Péter

Leidger Dániel

Szentirmai Tamás

Vályi Beáta


 

A kerület ajándéka: Nikon Coolpix 5700 digitális fényképezőgép, kiegészítő objektívekkel.


 

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatói filmes alkotásukkal a Protestáns Újságírók Szövetségének Különdíjával távozhatott. A csapat tagjai:

Blaner András

Bodnár Zsolt

Dancs Róbert

Nagy Péter

Papp Szabolcs

Szimkovics Tibor


 

Ajándékuk: Videovágásra alkalmas Apple PowerBook G3 notebook kiegészítőkkel, amely a teológia médiakörének használatába kerül.


 

Az egyházkerület díjait Csomós József püspök adta át július elsején Sárospatakon, a Teológia ünnepélyes tanévzárójának alkalmával.

Ezek az eredmények nem „l'art pour l'art” jöttek létre: a Lévaysokra komolyan számít az Európa Rádió szerkesztősége az ifjúsági műsorok területén; az SRTA videós csapatára pedig a kerületi és egyházmegyei események megörökítése vár.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. ApCsel 3,9

1Krón 1

A Bibliában a nemzetségtáblázatok célirányosan vannak összeállítva, mert a szentírókat azok a származási vonalak érdeklik, amelyek által Isten végrehajtja terveit. Tehát pl.: ki is volt „Ádám...” (1)?

tovább

(8) „…járkált, ugrándozott és dicsérte az Istent.” (Apostolok cselekedetei 3,1–10)

– Belegondolok abba, hogy sokunknak mennyi mindenünk van. Pedig állandóan panaszkodunk, hogy túlterheltek meg fáradtak vagyunk és „kiégtünk”. Noha tudunk járni, menni, ugrándozni, tudjuk tenni a dolgunkat. Sőt, még aranyunk és ezüstünk is van. Mert soha nem éltünk ennyien, ilyen jólétben, mint mostanság.

tovább

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

tovább

2018. július 23.

„Mindez pedig, szeretteim, a ti épülésetekre szolgál.” (2Kor 12:19)

 

tovább

Füle Lajos: Emberek Jézus nélkül

Vak utakon bolyongva járnak,
céltalanság kíséri őket.
Búfelejtő, nagy akarással
néha-néha összeverődnek
s szétrebbennek riadtan újra,
mennek tovább, jobbat keresvén...
Törj hát az élet kenyeréből
egy darabot számukra, testvér!

 

tovább