Ifjúsági csendesnap Vizsolyban

2005. Oct 27., szerző: Adminisztrátor

Az Abaúji Missziói Bizottság szervezésében került megrendezésre 2005. október 22-én Vizsolyban az ifjúsági csendesnap „Terveim” címmel.

Dr. Enghy Sándor igehirdetése után a Pákozdról és Monorról érkező REFISZ munkatársak egyike tett bizonyságot. Éneklés és énektanulás után kivetítéses kiselőadást hallhattunk, melynek témája: Terveim – Isten terveinek fényébe helyezve. Az előadás után csoportbeszélgetéseken lehetett elmélyíteni, ill. továbbgondolni az elhangzottakat.

Az ebédre készített gulyásleves és lekvárosbatyu elfogyasztása után énekléssel, játékkal és bizonyságtételekkel kerekedett egésszé e nap Istentől készített ajándéka. Az egymással és mennyei Atyánkkal való találkozásnak együtt örültek a hernádszentandrási, encsi, abaújkéri, göncruszkai körzetek, ill. az abaújszántói, novajidrányi és vizsolyi gyülekezetek fiataljai és lelkipásztorai.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Tartsátok meg, és teljesítsétek azt, amit Istenetek, az ÚR, megparancsolt nektek, ne térjetek el attól se jobbra, se balra. 5Móz 5,32

5Móz 5,22–33

„Ezeket az igéket mondta el az Úr nektek, az egész gyülekezetnek...” (22). Isten beszél. Meg akar szólítani bennünket is, a mai gyülekezetek tagjait: „...életben maradhat az ember, ha Isten beszél hozzá” (24). 

tovább

(2) „…hirdette nekik az Igét.” (Márk 2,1–12)

JÉZUS HIRDETI AZ IGÉT.

– 1. Jézus gyakran elrejtőzik. Márk evangéliumának kulcsa a „messiási titok”: addig ne szóljanak róla, amíg a kereszten és utána nyilvánvaló nem lesz, hogy ki is Ő valójában. 

tovább

2 SÁMUEL 11,1–13 - Eltussolási kísérlet

Mialatt rotyogott az étel a tűzhelyen, még gyorsan kipakoltam a mosogatógépet. A rádióból hangzó zene jó hangulatot teremtett, és feltöltött energiával. Hirtelen csörömpölés törte meg az idillt – upsz, ez a férjem bögréje volt! 

tovább

2018. május 20.

Ki nekem a Szentlélek?

“…és én kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek, hogy veletek maradjon mindörökké” (Jn 14:16)

tovább

Balog Miklós: Himnusz a Szentlélekhez

Ki hajdan ősvizek felett lebegtél
a mindenség kavargó káoszán,
Te látomás a próféták szemében,
ajkán ítélet, szívén szent remény,
dicsőség néked áldott Harmadik!

Ki Megváltónk formáltad földi testté,
hogy Benne leljünk égi életet,
örök vonzásoddal Hozzá vezettél,
Te adsz hitet nekem s növekedést.
Megszentelő munkád magasztalom!

tovább