Diákpresbiterek

2005. Oct 24., szerző: Adminisztrátor

Az egyházi programok szervezésében segédkező csapat, mely a diákpresbitérium nevet viseli A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának tanulóiból szerveződött és megkezdte munkáját.

 Feladatai közé tartozik az áhítatok, bibliaórák, kiszállások szervezése - tehát a közösségi programokban való aktív részvétel-és a személyes felelősségvállalás az iskolai munkában. A diákpresbitérium tagjai képviselik a diákságot az egyházi rendezvények szervezésében és lebonyolításában. Így a diákönkormányzattal együtt működve, a diákpresbitérium a mindenkori diákképviselet egyik hathatós eszköze lehet. Közös szervezésben így indítjuk el például a kéthetente megrendezendő teaházat, illetve szervezzük a csütörtöki hétzáró áhítatokat. A diákpresbitérium megalakulása egy reménybeli folyamat első állomása, mely a pataki hagyományok és a keresztyén közösségi élet összhangját teremtheti meg. Így várjuk Isten áldását a jövőbeli munkáinkra és ennek az áldásnak hasznát az iskolai életre.
A képen az alakuló ülésen résztvevő diákpresbiterek láthatóak vallástanári "kiegészítéssel".

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.
rss

Napi lelki táplálék

Az igazságra és csakis az igazságra törekedj, hogy életben maradj, és megtarthasd birtokodban azt a földet, amelyet Istened, az Úr ad neked. 5Móz 16,20

1Móz 30,1–24

Isten Jákób számára elkészített áldásai megsokszorozódtak, hiszen nemcsak Lea és Ráhel, hanem Bilha és Zilpa életében is áldássá lettek. 

tovább

(32) „…felnő és nagyobb lesz minden veteménynél…” (Márk 4,30–34)

KICSI KEZDET, ÁLDOTT BETELJESEDÉS.

– 1. Jézus példázatban szólt tanítványaihoz (30). Őnekik Jézus meg is magyarázta a képet, a történetet, ezáltal pontosan megértették a példázatot, az pedig még inkább megvilágította számukra Jézus igehirdetésének üzenetét (33–34).

tovább

LUKÁCS 11,9–13 - Isten Lelke gondoskodik a sikeres kommunikációról

Isten akkor nem utasít el kéréseket? Ez nem túlzás? Hányszor éltem már meg, hogy Isten mintha nem hallotta volna meg a kéréseimet. Ezért csalódott voltam. De ezekben a helyzetekben mindig növekedtem a hitben. 

tovább

2017. június 1. csütörtök

Hogyan legeltet Isten?

Én legeltetem juhaimat, és én keresek nekik pihenőhelyet - így szól az én Uram, az ÚR. Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell. (Ez 34,15-16)

tovább

Nádasdi Éva: Zsoltár

Tele van az élet jóval: kenyérrel, tisztával, sóval.

Adjál, Uram, menedéket, adjál, Uram, tisztább létet.
Adjál, Uram, nyugodalmat, vándornak, hogy vándorolhat,
éhezőnek adjál étket, s töröljél el minden vétket.

tovább